Mikä on tämän matkan tarkoitus?

Liittyy kategorioihin: Taide

28 heinä 2016

mika on taman matkan tarkoitus

En ole oikein koskaan ollut mikään päiväkirjan kirjoittaja. Joskus ylä-asteella sitä yritti rustata jotain mutta eihän siitä mitään tullut. En koskaan jaksanut ajatella yhtä lausetta loppuun ja käsi väsyi kynän pitämisestä ja sitten se ajatus karkasi jonnekin mustaan aukkoon. Sitten siinä 17 vuoden iässä painelin taidekouluun lähes piirustustaidottomana ja aloin piirtämään 8 tuntia päivässä. Voin kertoa, että sitä kun tekee viisi vuotta putkeen niin oppii pitämään kynästä kiinni siten, ettei käsi väsy.

En ole koskaan selitellyt mitä, kuka tai ketkä ja miksi kuvissani ovat sitä ja tätä. Enkä vieläkään kerro. Moni tosin on kysynyt, sillä onhan minulla takana yli 100 näyttelyä tai jotain. Yleinsä taiteilijat tykkäävät puhua omista töistään ja minä joka olen hyvinkin puhelias nainen en ole koskaan pitänyt omien teosteni auki selittämisestä. Siksi, että ne ovat minun päiväkirjamuistojani. Kaikki kuvani ovat osa minua ja osa minun elämääni ja omia tapahtumia. Osa minua ja osa jotain toista.

Kolmen vuoden totaalisen tauon jälkeen olen alkanut selailemaan omia töitäni ja katsomaan itseäni uudestaan niiden kautta ja miettinyt, että kuka minä olin siinä alle kolmekymppisenä. Ihan liikutun siitä, että muistan joka ikisen kuvan kohdalla mitä olen tuolloin ajatellut, nauranut, kaivannut, itkenyt tai kiukunnut. Enää en näe mahdollisena sitä vaihtoehtoa, että tekisin grafiikkaa enää. Piirustus ja maalaaminen voivat joskus tulla kylään mutta aika näyttää miten sen suhteen käy.

Havahduin myös taidettani selaillessa siihen, että exäni, kenestä erosin viime vuonna, ei ole osana yhtään ainoaa grafiikan kuvaa liki 13 vuoden avioliittomme ja yhteisen elomme ajalta.

Taiteeni on aina ollut minulle hyvin yksityistä ja vain harvat asiat ovat päässeet siihen vaikuttamaan. Olen varjellut omaa elämääni mutta samalla tehnyt sen julkiseksi kaikille katsottavaksi. Tästä syystä jokainen voi ja saa tulkita kuviani aivan kuten itse haluavat ja olenkin sanonut, että jos löydät niistä itsesi niin olen onnistunut jossain pienessä suuressa asiassa.

Yllä oleva teos on yksi kolmesta Matkalla sarjasta joka löytyy yllä olevasta taidegrafiikka osiosta ja se on nimeltään:

Mikä on tämän matkan tarkoitus?

Itse uskon, että tämän kyseisen matkan tarkoitus ei ole vielä minulle selvinnyt siitä syystä, että tuo matka on vasta alkamassa.

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi