Wentusfest

Liittyy kategorioihin: Musiikki

7 elo 2016

Wentusfest the band

Wentusfest Robert Kane and Antti

Wentusfest Barrence Whitfield

Wentusfest Hungry John

Wentusfest Hiding wikman

Wentusfest Steve Walwyn

Wentusfest Riippa

Wentusfest Aija Puurtinen

wentus fest juho kinaret

Wentusfest Lazy Lester Duke Robillard

Wentusfest Robert Kane

Wentusfest robban

Kokkolassa oli ihan mielettömiä bluesartisteja esiintymässä perjantaina ja lauantaina. He olivat tulleet Wentusfestiin juhlistamaan Wentus Blues Bandin 30 vuotis taivalta. Yleisöä viihdytti niin alkuperäis kuin nykyinen Wentus Blues Bandin kokoonpano. Alkuperäisessä kokoonpanossa oli aikoinaan Sjöbergin Antti solistina ja Axeli rummuissa. Myöhemmin he ovat vaihtuneet Juho Kinarettiin joka kieltämättä aikoinaan astui isoihin saappaisiin mutta täytti ne hyvin! Rumpuihin tuli Vaasan lahjana Hjerppe ja hyvin tuntuu kapulat pysyvän hänellä käsissä ja rytmi kohillaan.

Vierailevina artisteina oli jäätävä Aija Puurtinen, puolisonsa Bluesministeri Esa Kuloniemen kera. Loistava Duke Robillard, joka on soittanut muutaman soinnun aikoinaan Fabulous Thunderbirdsin riveissäkin. Heidän lisäkseen lavalle astelivat usempaankin kertaan Lazy Lester Kaliforniasta ja Barrence Whitfield Floridasta. Hungry John tuli puolestaan Norjan suunnalta ja Dr.Feelgood solistinaan Robert Kane brittein saaren sumusta. Roberthan on aikoinaan laulanut Animals II kokoonpanossa.

En tiedä pitäisikö tässä tuntea itsensä vanhaksi kun on diggaillut yhtä ja samaa bändiä 30 vuotta?

Miehillä on ollut huikea matka ja toivottavasti se jatkuu vielä pitkään. Minulla ei tule ihan heti mieleen ketään toista suomalaista bändiä jotka ovat saaneet soittaa uransa aikana toisten huippu artistien kanssa. Uskon, että nöyryys ja ”iso perhe” yhdistää heitä ja se on kantanut heidän tekemisiään kaikki nämä vuodet. Sillä sen saimme kuulla ja nähdä jo 10 vuotta sitten kun Wentuksella oli Helsingin Alexanterin teatterissa 20 v juhulat.

Muutama artisti oli poissa, sillä he ovat siirtyneet taivaallisen blues orkesteriin soittamaan. Siellä taitaa Louisiana Red ja Eddie Kirkland jammailla parasta aikaa.

Jos haluat kuulla todella kauniin kappaleen niin kuuntelehan tämä Eddie Kirklandin Rainbow. Näihin tunnelmiin ja sanoihin toivotan oikein hyvää sunnuntain jatkoa.

I hope you find your rainbow,

I love you so

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi