Mirka Johansson Elle Natura

Mistä muodostuu hyvä parisuhde tai parisielu?

Moni varmaan vastaa tyypillisimmin, että rakkaudesta ja kunnioituksesta…tiedä teistä mutta itse ajattelen toisin nykyään.

Ensinnäkin minä puhun parisielusta mieluummin kuin parisuhteesta. Minun mielestäni parisielu tulee todeksi vasta sitten kun kumpikaan osapuoli ei koe toista oman onnensa edellytykseksi. Me tarvitsemme toista ihmistä ensisijaisesti toteuttamaan meidän omassa elämässämme ne asiat joita emme itse uskalla tehdä todeksi. Mitä ne sitten ovatkin jokaisen kohdalla niin mene ja katso peiliin ja hyväksy itsesi.

Kaiken tulee perustua vapaaehtoisuuteen, ei velvollisuuteen tai siihen, että näin kuuluu tehdä.

Ei.

Mitään ei kuulu tehdä vain siksi, että niin tulisi tehdä mutta jos tekee niin, niistä asioista jokainen kantakoon itse vastuunsa eikä siirtäköön omaa syyllisyyttänsä toisen harteille. Sillä jos petät puolisoasi, syöt liikaa tai liian vähän tai haukut toisia ihmisiä ei se ole kenenkään muun syy tai heistä johtuvaa, ei. Se on yksinomaan oma valinta ja jokaisella on vastuu siitä mitä suustansa ulos päästää. Jos itsellä on paha olla, ei auta syyttää toisia siitä, vaan on tehtävä jotain, jotta itsellä ei olisi paha olla. Toki ulkoiset asiat voivat vaikuttaa ja maksimoida kurjuuden määrääsi mutta loppupelissä olet vastuussa vain itsestäsi. Tämä on se varteenotettava hetki kun voi itsekeskeisesti yrittää muistaa, että on vastuussa vain itsestään.

Olen nuorena jaksanut hokea mantrana, että korkeintaan vain itseensä voi luottaa ja sitäkin kannattaa kyseenalaistaa aina silloin tällöin. Itse en ole koskaan luottanut täysin exääni silloin kun olimme muutamaa päivää vajaat kymmenen vuotta naimisissa, ei. Voi kuulostaa karulta jonkun mielestä, mutta tosiasia on se, että toista ei voi koskaan tuntea kokonaan. Itsensä ehkä, mutta toista ei koskaan. Ja miten meidän kävikään, ero tuli ja siihen oli syynsä, niinkuin kaikkiin eroihin ihmisten välillä. Kahden ihmisen väliseen eroon mahtuu yllättävän paljon asioita, enemmän kuin mustaan aukkoon. Tai siltä se välillä tuntuu kun rakkaasta ihmisestä kuoriutuu kertalaakista eri planeetan asukki.

Näistäkin asioista seleviää kuten sairauksista ja siihen auttaa oma asenne asiaa tai tilannetta kohtaan. Kun muodostat hyvän suhteen omaan itseesi, ei sinun tarvitse riidellä toisten kanssa.

♥ ♥ ♥

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi