Islantilainen neule

Liittyy kategorioihin: DIY|Inspiration

10 elo 2016

Riddari

Vuosi oli 1995 kun viimeksi olen neulonut Islantilaisen neuleen ollessani pidempään Islannissa kiertelemässä rinkka selässä. Tein tuolloin oman neuleeni alafoss lopi langasta jota tuona vuosisadalla ei edes saanut Suomesta. Nykyään on sitten tilanne muuttunut ja saarivaltion ihanat villalangat ovat valloittaneet suomen neuloja kansan aika mukavasti. Harmi, että kyseinen 2014 vuonna julkaistu kirja on loppuunmyyty ja uusintapainosta ei ole tiedossa. Olemme siis kirjaston varassa mikäli ohjeita haluamme. Kirjassa on sekä alafoss lopille että liki puolta ohuemmalle lett lopille suunniteltuja neuleita. Joukkoon on mahdutettu muutama modernimpi ja pitsineulekin joiden mukana oloa en ymmärrä. Itselläni on Islannista ostettu mallikirja aikoinaan jonka mallit on tehty alafoss lopille joka paksumpi lanka ja siitä neulotut neuleet ovat mielestäni lähinnä ulkokäyttöön tarkoitettuja.

Nyt lähdin sitten tekemään sammaleen vihreää neuletta ja katsotaan minkä kokoinen lopullisesta tulee ja siitä on sitten helpompi alkaa tekemään oikean kokoisia paitoja;)

Nämä paidathan pehmenevät ja paranevat käytössä, ovat liki vedenpitäviä ja kestäviä. Mallit ovat niin kauniita, että tekee mieli neuloa kaikki.

Oletko sinä neulonut jo Islantilaisen neuleen itsellesi tai lahjaksi?

Jos, niin millä värityksellä?

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi