Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi

Liittyy kategorioihin: Hyvinvointi

10 elo 2016

tulla nahdyksi

Yksi ihmisen tärkeimmistä tarpeista läheisyyden lisäksi on tulla nähdyksi. Sillä jos ihminen ei tule nähdyksi, hän katoaa. Tiedän mistä puhun, sillä lähipiirissäni on useita ihmisiä jotka ovat kadonneet näkymättömiksi masentuessaan tai ollessaan vuosi kausia parisuhteessa jossa heitä ei ole nähty.

Mietin, että miltä tuntuu kadota tai miltä tuntuu kun sinua ei nähdä juurina sellaisena kun sinä olet, ainutlaatuisena?

Se ei sillä varsinaisella hetkellä tee kipeää, se vain hämmentää, sillä sitä miettii joka sekunti, että mikä tässä on pielessä. Silti sitä ei osaa osoittaa sormella ja sanoa, että tuossa noin, juuri tuosta on kyse. Toistuvissa ohituksissa jäljet ovat syviä ja niiden korjaamiseen menee huomattavasti pidempi aika kuin fyysisten vaurioiden paranemisessa. Se, että sinua ei nähdä, alkaa hitaasti mutta varmasti laamaannuttamaan kehoasi ja se vie kaikki värit elämästä mennessään. Sitä vain katoaa kuin Liisa Ihmemaahan, samalla kun sitä tajuaa katoavansa niin sitä ei voi mitenkään estää. Olet kuin sivustakatsoja mutta samalla pääesiintyjä omassa elämässäsi. Elämä ikäänkuin hidastuu ja sitä tuntee olevansa vuoristoradassa jossa matka kuiluun menee hidastetusti ja sitä ehtii katsella kaikki maisemat ympärillään mutta niistä ei silti nauti sekuntiakaan.

Miksi ihminen sallii itselleen tällaista?

Sillä olkoonkin kyse hyvistä tai huonoista asioista elämässämme me kuitenkin itse sallimme ne meille tapahtuviksi.

Muistatteko The Piano elokuvan vuodelta 1993 jossa on maailman kauneinta piano musiikkia Michael Nymanilta?

Elokuvassa on kohtaus jossa nainen sitoo jalkansa kiinni naruun ja narun toisen pään pianoon ja heittäytyy pianon kanssa meren syvyyksiin. Ihan viime sekunneilla hän päästää irti ja pääsee takaisin pinnalle. Tuo kaunis ja kauhea hetki kuvaa juuri sitä miltä tuntuu päästä takaisin ja löytää itsensä. Silti, kaikki ihmiset eivät tule näkemään sinua sellaisena kuin sinä olit aiemmin mutta uskon, että ne tärkeimmät ihmiset elämässäsi näkevät sinussa juuri sen muutoksen minkä juuri sinä olet läpikäynyt ja rakastavat sinua juuri siksi.

Olet arvokas, joten arvosta itseäsi jos elämässäsi ei kukaan muu sitä tee.

♥ ♥ ♥

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi