Riddari – Ritari

Liittyy kategorioihin: About mirka

16 elo 2016

Riddari léttlopi

Ritari léttlopi

Vihdoinkin Riddari (Ritari) neule on valmis. Islantilaisen villapaidan neulominen yli 20 vuoden jälkeen on vähän jännää, sillä neule tehdään raglahihoilla ja lopussa vastaa selviää onko neulonut kuviot liian tiukkaan ja neuleen yläosa kinnaa niin neuleen pitäjää kuin neulojaakin. Purkaminenhan on tosin yksi vaihtoehto mutta harvinaisen hankalaa neljän kuviolangan tekniikalla, varsinkin kun kyseessä villalanka joka huovuttuu vähän sitä neuloessa.

Edellisellä kerralla, muistaakseni vuonna 1995(mieti, viime vuosisadalla) tein neuleen alafoss lopista, joka on paksua lankaa ja siitä neulotut neuleet on tarkoitettu lähinnä ulkokäyttöön. Nyt sitten kokeilin liki puolta ohuempaa léttlopia ja olen todella tyytyväinen. Neule ei ole liian paksu eikä ohut, ja lanka on todella riittoisaa eli keriä ei kulu paljon. Tämä väri vain on harvinaisen vaikea kuvata, sillä se ei onnistu näyttämään  oikealta missään valossa, ei edes kuvattaessa täyskenno kameralla.

Värit ovat kuitenkin: 1416 metsänvihreä, 0059 musta, 0086 vaalea luonnonbeige ja 1417 harmaanvihreä.

Langat tilasin Lankavasta ja ne tulivatkin kahdessa päivässä. Loistava palvelu ja nopea toimitus.

Pitääkin pistää seuraavat langat tilaukseen, jotta on viikonloppuna tekemistä. Tällä kertaa teen pitkän neuletakin joka tehdään pyöröpuikoilla, ommellaan ompelukoneella vähän ja sitten kylymästi leikataan alhaalta ylös auki. Tekniikka ja tyyli on jäätävä ajatellen, että ensin neulotaan ja sitten leikataan neuletakki kahtia ja luotetaan, että silimukat eivät ala purkautumaan.

Joko sinä olet neulonut Islantilasen villapaidan?

Jouluun on enää 4kk, vielä ehdit. Itselläni meni kuusi päivää luomiseen ja seitsemännen päivän kulutin kätteni jäljen ihailemiseen.

♥ ♥ ♥

2 vastausta Riddari – Ritari artikkeliin

Päivi

elokuu 17th, 2016 at 04:12

Ihana! Tein viime talvena kaksi islantilaisneuletta, miehelle ja itselle ja sit jämälanka villatakin, pyöröpuikoilla, kirjoneuleena n 8 erilankaa, jonka sit leikkasin edestä auki. Kaksi olen noin tehnyt ja hyvin ovat onnistuneet.

mirka

elokuu 17th, 2016 at 19:08

Päivi: mua hirvittää ommella ja sitten leikata auki….mit niille reunoille tehdään, käännetäänkö ne sisäpuolelle vai?
Itelle ajattelin tehdä mustan pitkän neuleen <3

Kiva kun kävit kommentoimassa.

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi