Katkarapuja ja savulohohta voileipäkakun väliin

Liittyy kategorioihin: About mirka

30 huhti 2017

Juhlien valmistelut alkavat monissa perheissä tässä toukokuun tiimellyksessä. Luntakin on sopivasti ulkona ja ei ihan äkkiseltään uskoisi, että on jo toukokuu. Toki Suomen kesä on aina ollut kovin lyhyt ja vähä luminen. Neljä vuodenaikaakin meillä on, ne vain ovat viime vuosina vaihtaneet järjestystään. Kaikesta huolimatta, leipoa voi aina. Satoi tai paistoi. tässäpä oikein herkullinen voileipäkakun ohje jakoon.

Voileipäkakun täyte

1 iso paahtoleipäpaketti

4 valkosipulinkynttä

3 anjovisfileetä

400 g lämminsavulohta

2 dl täysmajoneesia

1 dl turkkilaista jogurttia

35 g pieniä kapriksia (pieni purkki)

1 dl raastettua parmesaania

1 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

2 tl sinappia

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

200 g kuorittuja katkarapuja

Hienonna ja sekoita kaikki yllämainitut ainekset keskenään, säästä katkaravut erilleen.

Leikkaa leivistä reunat ja lado ne pyöreän tai neliskanttisen irrotettavan kakkuvuoan pohjalle. Lado yksi kerros tahnaa ja katkarapuja, sitten leipäkerros ja uudestaan tahnaa ja kartarapuja ja sitten vielä leipäkerros päälle. Elmukelmu ja jotain painoksi ja yön yli tekeytymään ja maustumaan. Seuraavana päivänä tee kuorrutus ja kuorruta voileipäkakku ja koristele ronskisti isoilla kapriksilla, ravunpyrstöillä, parmesan lastuilla ja versoilla.

Voileipäkakun kuorrutus

400 g maustamatonta tuorejuustoa

pieni ripaus suolaa

mustapippuria myllystä rouhittuna

puolikkaan sitruunan mehu

Voileipäkakun koristelu

rapeaksi paahdettuja leipäkuutioita

katkarapuja

pieni pussillinen retiisiä

parmesaanilastuja

versoja koristeluun

isoja kapriksia

Alkuperäinen resepti otettu Kotivinkistä, jota hieman tuunattu.

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi