Oli pakko mennä ajassa taaksepäin, sillä en enää muistanut, milloin minä ensimmäisen kerran tein 100 v villasukkaprojektini. Se tapahtui arkistotietojen mukaan vuonna 2011. Taisin sitten neljänä vuonna järjestää valtakunnallisen tapahtuman, vai kolmena? Sillä 2015 järjestin puolestaan Kokkolan Lucia-mummo tapahtuman Kokkolan vanhuspalvelun kanssa. Lucia-mummoa on nyt järjestetty kolmena vuotena ja tänä vuonna tuo konsepti muokkautui Special Luciaksi. Kerron aivan pian mitä Special Lucia pitää sisällään, mutta sitä ennen joudutaan vähän jännitäämään vielä. Yhteistyökumppanit ja sponsorit ovat valmiin. Tänään kävin ostamassa kaksi Lucia kranssia.

 

Pysykäähän hollilla, niin saatte tietää ensimmäisenä missä mennään.

 

Huhtikuussa luin lehdestä kuinka tämän vuoden alusta oli astunut voimaan uusi käytäntö jonka mukaan 100- vuotta täyttäviä vanhuksia on liikaa ja he eivät saa enään Kelan puolesta torkkupeittoa ja kukkia, heitä on liikaa eli reilu 300 vanhusta! Minusta tuo on niin väärin! Päätin tehdä asialle jotain ja tänään olen saanut vahvistuksen että www.lankamaailmanordia.fi sponsoroi langat.  Kokkolan Katariinan Käsityöliikkeen Ihana Katariina toimii lankojen välittäjänä www.katariina.info ja Tuija Biskop Keski – ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja www.martat.fi auttaa kutojien löytämisessä. Välikankaan Kirjapaino Oy www.ideapap.fi painattaa Onnittelukortin jonka minä olen suunnitellut. Onnittelukortin tekstistä vastaa Heidi Tammero. Kokkolan Medirex www.medirex.fi sponsoroivat postituskulut sukille. Minä ja nämä auttavat ihmiset kutovat noin 300-paria villasukkia tänä vuonna 100-vuotis synttäreitä juhliville vanhuksille! Jos asut Kokkolan seudulla ja haluat osallistua niin mene Katariinan käsityöliikkeeseen ja tiedustele lisää. Jokainen joka täyttää 100-vuotta tänä vuonna on ansainnut hyvästä villalangasta kudotut sukat ! Annetaan hyvän kiertää!

( minusta tuli myös Martta tällä viikolla ja olen ylpeä siitä ) !

I april läste jag i tidningen hur man har beslutit här i Finland att inte ge som 100-års present ett pläd och blommor. Det finns för många åldringar som fyller 100-år, ca 300 lär dom vara. Det skall sparas enligt Folkpensionsanstalten. Jag tycker att det är bara så fel ! Jag beslöt att jag vill göra något åt saken och nu har jag fått besked att www.lankamaailmanordia.fi sponsorerar garnen. Karlebys Katarinas Handarbetsaffären Härliga Katarina delegerar garnen www.katariina.info och Tuija Biskop verksamhets chefen för Keski – ja Etelä-Phjanmaan  Marttorna www.martat.fi hjälper mej att hitta folk som stickar. Välikankaan Kirjapaino Oy www.ideapap.fi trycker upp Gratulations kortet som jag designat. Gratulations texten skrivs av Heidi Tammero. Karlebys Medirex www.medirex.fi sponsorerar postavgifterna så att sockorna kommer iväg.  Jag och dessa hjälpsamma människor kommer att sticka ca 300 par ullesockor åt alla som firar sin 100 -års dag i år! Om du bor i Karleby nejden och vill delta så gå in till Katarinas handarbets affär och fråga mera. Alla som fyller 100 -år i år har tjänat ett par ordentliga ullesockor av finaste ull ! Annetaan hyvän kiertää! Pay it forward !

( jag blev annars medlem i Martta föreningen denna vecka och är stålt över det  ) !

16 vastausta 285 PARIA VILLASUKKIA 100-VUOTIAILLE artikkeliin

sirpa

toukokuu 6th, 2011 at 16:44

Hienoa, mummot ovat sukkansa ansainneet. 🙂 Näitä hyviä tekoja lisää yhteiskunnassa…Itsekin voisi miettiä mitä voi tehdä jonkun vanhuksen avuksi, ei se ota paljon mutta antaa paljon….

Susanna

toukokuu 6th, 2011 at 17:45

Hieno ele! 🙂 Itse saan aikaisiksi yhden parin villasukkia 10 vuodessa, että ajatus 300 villasukasta vähän nostaa hikeä otsalle… 😉

Katariina

toukokuu 6th, 2011 at 18:16

Upeetamahtavaa kun saimme langat Lankamaailmasta.Ensi viikolla saapuu lähetys ja lankoja saa siis hakea Kokkolasta käsityöliike Katariinasta.Tehtaankatu 12, Anttilan alakerrasta.Puh.06 8223220 ja e-mail on katariina@katariina.info Langaksi saimme Jannea joka tehdään 3,5 nr puikoilla.Se on pehmeä ja ihana sukkalanka jossa on hurjasti värejä.Kestää 40 asteen pesun.Valmistaja on Sandnes,Norjasta.Hienoa Mirka kun otit tämän asian vakavasti ja sait pyörät pyörimään.Hyvää äitienpäivää Suomen äidit!!!!

Johanna

toukokuu 6th, 2011 at 18:40

Mahtavaa Mirka, olen niiin ylpeä sinusta!! Tosi hieno juttu, ihana lämmin ele vanhuksia kohtaan ja eikös se niin mene että lämpimät jalat, lämmin sydän niin kuin sinullakin! ps. äitini lupasi kutoa sukat 🙂

Mona

toukokuu 6th, 2011 at 20:04

Niin ihana ajatus !
…voi kun osaisi kutoa sukkaa, saati edes jotenkin, niin osallistuisin taatusti !
Olen ylpeä kaikista ahkerista jotka paneutuvat tällaisiin asioihin oman vapaa-aikansa puitteissa !! HIENOA !

mirka

toukokuu 6th, 2011 at 20:29

Mona: ei se haittaa vaikket osaa kutoa, kerro asiasta eteenpäin, jo se auttaa paljon, kiitos. Ihanaa viikonloppua sinulle !

Satu U

toukokuu 6th, 2011 at 20:44

Hienoa! Menenpä heti Katariinaan kun ennätän, kyllä minä ainakin osallistun!

Evalena

toukokuu 6th, 2011 at 21:28

Så det var Marta som avhandlades i inlägget jag inte fattade alltså?
Det här är i af en riktig skam för Finland. Nog förtjänar väl en människa som uppnått en sån högaktningsvärd ålder nåt litet? Är man inte lite fel ute som sparar in på 300 pers?
Det är ett fint initiativ du tagit Mirka och jag hoppas du får hjälp att knåpa ihop alla sockorna. Hade jag kunnat sticka hade jag hjälpt till, det lovar jag!

Heder till alla människor som gör sånt här – vardagshjältar!!KRAM

Mollyhullu

toukokuu 7th, 2011 at 03:44

Aivan mahtavaa! Ihanaa, että on ihmisiä, joilla on noin suuri sydän!!!

Lingonberrie

toukokuu 7th, 2011 at 17:33

Vad underbart bra initiativ. Och vad snålt att spara in på den presenten. Hoppas att det blir succé, ja det vet jag att det blir. Jag träffar gärna dig i augusti, visst skulle du till Stockholm?
kram och trevlig kväll!!!!!!
L

Too di Loo ♥

toukokuu 7th, 2011 at 19:53

Som jag alltid skrivit, DU är en beundransvärd Mirka helt enkelt!!
hade jag kunnat så hade jag stickat ett par strumpor men jag kan liksom inte.
En stor KRAM och ha en underbar weekend:)

Saara

toukokuu 11th, 2011 at 19:13

Hieno idea! Ite luin tuon saman jutun ja ajattelin jo että pitäskö laittaa peittotehdas pyörimään nyt vanhuksille, aiemmin keväällä keräsin peittoja Taysin vastasyntyneiden teholle. Sellanen ajatus tuli mieleen että kun jokaisellahan on eri kokoiset jalat niin kuinka tietää minkä kokoiset sukat tekee ja etenkin mistä te tiedätte toimittaa oikean kokoiset?:D Reilua saada 40-numeroiseen jalkaan 35 sukka, tai toisinpäin;D
Tähän keräykseen voi ilmeisesti osallistua vain siellä Kokkolan seudulla? Vai saako sukkia kutoa omasta langasta myös? Mulla on ”jokunen” kerä esim. 7-veljestä, sehän on kyllä ihan mainio sukkalanka myös:)

mirka

toukokuu 11th, 2011 at 20:14

Saara: Me teemme noin 39-40 koon sukkaa naisille ja 43-44 sukkaa miehille, mieluummin vähän väljät ja mahtuu muiden sukkien päälle. Tällä kertaa tämä suoritetaan Kokkolalaisten marttojen ja yksityishenkilöiden toimesta, sain entisen kotikaupunkini tutut ja tuntemattomat mukaan hyvin.Suurena vaarana on että ihmiset alkavat lähettämään eri puolelta suomea sukkia ja mitäs sitten…vanhuksia on 285 ja meillä on tarvittavat kutojat ja langat. Neuvottelut ovat käynnissä Marianne Heikkilän kanssa ( marttojen toiminnanjohtaja valtakunnallisesti ) että joka vuosi eri marttapiiri ottaa asian hoitaakseen…jne…lue lisää täältä blogista huomenna, radiohaastattelussa 8.40 Yle Häme/ lataa netissä haastattelu huomena, muissa lehdissä pian lisää. Tärkeätä on että kudomme saamistamme sponsorilangoista ja tällä kertaa se ei ole 7-veljestä vaan lankamaailman langat. Mutta mikään ei estä sinua kutomasta ja toimittamasta sukkia johonkin lähellä olevaan vanhainkotiin. Annetaan hyvän kiertää! Aurinkoista kesää sinulle.

Leila

toukokuu 19th, 2011 at 14:33

Hyvä, kun olette saaneet neulojat kokoon. Olisin niin mielelläni osallistunut tempaukseen (asun Sveitsissä), mutta uskon sinua, Mirka, kun sanot, että ette tarvitse enempää neulojia ja neulon sukat sen sijaan omille mummoilleni, jotka eivät vielä ihan satavuotiaita ole, mutta vanhoja kuitenkin 😀 Onnea tempaukseen!

mirka

toukokuu 19th, 2011 at 16:16

Leila: Kyllä niitä kutojia vielä tarvitaan joten laita tulemaan vain !

Aino-Inkeri Taavila

toukokuu 26th, 2011 at 20:55

Hei! Kiitos hyvästä kampanjasta, johon minäkin haluaisin osallistua. Vieläkö kutojia tarvitaan? Jos, niin ota yhteyttä sähköpostiini. Löytyy niitä kutojia täältä Lapistakin. Hyvän asian eteen kannattaa aina panostaa!
Aino-Inkeri Taavila

Kommentoi

 

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Muotivaatteet

Linkkivinkki

Linkkivinkki

Linkkivinkki.fi